Räyskälä-Säätiön tiedote 5/2017

30.5.2017

Tervehdys Räyskälästä,
 

Lentokausi on käynnistynyt oivallisesti lumisateita tauottaneista raekuuroista huolimatta. Ensimmäinen tonni tulee hinauksissa täyteen ihan näinä päivinä.

Peruskurssit ovat pyörineet hyvin. Ensimmäiseltä kurssilta valmistui kolme uutta lupakirjaa ja yksi vanha saatiin voimaan. Onnea Riikka, Marko, Aku ja Eemeli ja iso kiitos Petri Mikkilälle opetuksesta! Kakkoskurssi starttaa tulevana sunnuntaina Vesa Lainion vetämänä. Kurssia voisi kutsua myös nuorisokurssiksi, sillä kaikki oppilaat ovat alle 18-vuotiaita. Onnea ja menestystä lento-opintoihin! Kolmas peruskurssi alkaa 24.7. ja siellä on vielä pari paikkaa vapaana. Lisätietoja kursseista voi kysellä minulta.

Päällystyskurssi 2.-4.6.
Kurssi pamahti täyteen innokkaita oppilaita, joten alakerrassa on ensi viikonloppuna luvassa täyttä tohinaa, lakan käryä ja silitysrautojen aiheuttamia palovammoja. Laastarikaappi täydennetty. Saariston Penan luotsaamalla kurssilla on aina mukava tunnelma ja Penan vankan opetuskokemuksen myötä osallistujille menee oppi hyvin perille saakka.  

Lauantaina 10.6. ajetaan kentän ympäristössä Kahvakoplan endurokilpailut. Kisaan odotetaan yli 200 osallistujaa ja sään suosiessa paljon yleisöä. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. Kenttäalueesta on Kahvakoplan käytössä 12/30 Pilhu-hallilta Särkjärveen. Enduroreitti kulkee ko kiitotiehaaran molemmilla puolilla Panssariprikaatin alueella. Kulku tapahtumaan ohjataan keskipuomin kautta hyppykerholle ja siitä varausalueelle. Lentotoiminnan käytössä on 26/08. Tapahtuma ei vaadi erityisjärjestelyitä halliaukiolla tai tankkaamisissa. Linkki kisasivuille: http://kahvakoplaenduro.fi/
Saunavuoroissa on poikkeus pe 9.6. jolloin Isolla saunalla on yksityistilaisuus kisaorganisaatiolle klo 20 eteenpäin.

Purjelennon SM-kisat avoin- ja kerholuokka
Nuorisoilmailijat ry järjestää kilpailut 25.6.-2.7. välisenä aikana. kisassa on jo mukavasti osallistujia, joten voittopokaalista on luvassa mitä ilmeisimmin kunnon vääntöä. Kisasivut: http://sm2017.nil.fi/

Jannen kisat 2017
Jannen kisat lennetään 16.-23.7.Jorma ”Kessu” Länsirinteen johdolla. Kisaan on jo ilmoittautunut 16 konekuntaa. Ilmoittautumisaikaa on peräti 10.7. saakka.  Jannen Kisoissa lennetään kahdessa luokassa. Kilpailija päättää ilmoittautumisensa yhteydessä itse kummassa luokassa haluaa lentää.
Kilpailuluokat ovat:

Jannen Kisa-luokka
Jannen kisa-luokan tehtävät on suunnattu vähemmän kilpailleille ja osallistuminen ei ole kalustosta kiinni. Jannen kisa-luokkaan osallistuville on tarjolla normaalin kisabriefingin jälkeen päivän sään ja tehtävän syvempi analysointi sekä edellisen päivän läpikäyminen. 
Jannen kisa-luokan tehtävät ovat kevyempiä kuin Kuuman ryhmän. Luokka sopii hyvin myös niille, jotka arvostavat valmiita tehtäviä, mutta eivät halua tiukkaa kisavääntöä. Luokkien tehtävät suuntautuvat eri alueille, joten Jannen kisa-luokalla ei ole pelkoa isoista keoista.
Kuuma Ryhmä-luokka
Kuuma ryhmä tulee saamaan omat tehtävänsä, jotka tarjoavat haasteita osaavimmille piloteille. Tehtävät tulevat olemaan sään mahdollistamissa rajoissa vähintään SM-tasoisia. Tarkoitus on kuitenkin päästä kotiin.

Matias Viitasen muistorahasto
Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö tukee nuoria (alle 25v) Jannen kisoihin osallistuvia purjelentäjiä maksamalla suoraan 100 € osallistumismaksusta. Räyskälä-Säätiö tukee niin ikään Jannen kisoissa nuorten purjelentäjien kilpauraa edullisemmilla kisahinauksilla.

Lisätietoja Jannen kisoista löytyy osoitteesta: www.rayskala.fi/jannenkisat
Ilmoittaudu: http://rayskala.fi/entryform/

Leko-hallien kaarivälit
Kaarivälejä vuokrataan huimaa 50 euron vuosihintaa vastaan. Nyt välit on numeroitu ja numerolaputkin on saatu paikoilleen halleihin. Pyydän niitä, joilla on kaariväli jo vuokralla merkitsemään numerolappuun vuokraajan nimen ja puhelinnumeron, niin siivoustalkoissa ym. vastaavissa tilanteissa vuokraajaan saadaan tarvittaessa nopeasti yhteys. Vapaitakin välejä vielä on, joten jos haluat kaarivälin, niin ole yhteydessä office@rayskala.fi.
Kaariväli tarkoittaa kaarien välisen leveystilan lisäksi myös syvyyssuunnassa kaarien väliä, eli tavaraa ei saa tursuilla kaaritolppien ohi. Kyseessä on kuitenkin ensisijaisesti lentokoneiden säilytystila.

Pikkuluokassa Pantry-avajaiset
Pikkuluokka on tarkoitettu kaikkien yhteiseen käyttöön. Yhteiskäyttö tarkoittaa myös erityisesti sitä, että kaikkien tilaa hyödyntävien tulee muistaa siivota omat jälkensä heti ja että esim. roskisten vieminen on kaikkien asia. Järkkäsimme vessan viereisen entisen romukaapin ruokakomero, eli pantry-moodiin. Komerossa on hyllykköjä, joissa on enemmän kuin hyvä säilyttää kuivamuonatarpeitaan. Jos jollakulla pyörii nurkissa ylimääräisenä pantryn hyllyjen organisointiin sopivia muovilaatikoita, niin niitä vastaanotetaan mielellään. Huomioikaa etenkin ilta-aikaan pikkuluokkaa käyttäessänne, että vakihinaajamme Tim nukkuu nk. hinaajakämpässä ohuen seinän takana.

Järjestyshenkilöiden kertauskurssi
Viitisen vuotta sitten järjestettiin Räyskälässä järkkärikurssi. Nyt on ko tilaisuudessa opiskellut kortit menossa vanhaksi ja Tuen Jani lupasi häärätä kertauskurssin, mikäli riittävästi osallistujia ilmoittautuu. Ole pikaisesti suoraan yhteydessä Janiin asian tiimoilta: 050-5050235.

Ilmailuviikonloppu 19.-20.8.
Tänäkin vuonna järjestetään kaiken kansan riemuksi Räyskälän ilmailuviikonloppu. Ohjelmarunko noudattelee hyväksi havaittua mallia. Uutuutena on käyttöön tulossa sähköinen ilmoittautumislomake talkoolaisille. Toivon, että mahdollisimman moni ilmoittautuu mukaan jo hyvissä ajoin. Paljon rauhallisemmalla mielellä voimme ideoida ties mitä kivaa, kun on tiedossa että talkooporukkaa on riittävästi. Laitan oman tiedotteen ilmoittautumislomakkeen valmistuttua, mutta toki minulle saa muillakin yhteydenottotavoilla talkoisiin ilmoittautua!

Ilmailushoppailua
Säätiö otti myyntiin upeita ilmailuaiheisia turvalompakoita ja magneetteja. Tuotteet ovat myynnissä kuppilalla. Osta omasi!

Yhteispuutarha
Masa P:n puutarhassa on kaikkien yhteiseksi iloksi hyötytarha, käykäähän tutustumassa. Masalan puutarhassa voi käydä oman halunsa mukaan joko rapsuttelemassa, kastelemassa, oleskelemassa tai satoa keräämässä. Puutarhailoja!

olipas siinä taas –mari-