Räyskälä-Säätiön tiedote 4/2017

16.4.2017

Tervehdys Räyskälästä,
 
Kevät etenee kalenterissa, kentän tuulessa ja tuiskussa sitä ei uskoisi. Kevätkurssi on kuitenkin päässyt lentämään hyvin. Tuiverrus ei ole pystynyt pyyhkimään iloisia ilmeitä kurssilaisten kasvoilta, lentäminen vaan on niin kivaa! Moni muukin on jo avannut kautensa ja halliaukio alkaa pikkuhiljaa jälleen näyttämään asutulta.
Webkameroiden kuvat ovat olleet monelle räyskäläläiselle tärkeä päivittäinen katselukohde, virkistävä keidas työpaikan arjessa, joten menneet kuukaudet ilman toimivia kameroita ovat aiheuttaneet jopa vieroitusoireita. Katja on uurastanut webkameroiden ja –ohjelmien kimpussa ja nyt on jo toiveita kameroiden käynnistymisestä!
 
Ryhtiliike 1
Muistutan mieliin nyt heti alkukaudesta tärkeän turvallisuusasian: Käytössä olevan kiitotien yli ei ajeta. Lentolaaksoon pääsee sujuvasti kulkemaan ihan maantietä pitkin. Tämä on asia, jonka tärkeys turvallisuuden kannalta on meidän kaikkien ymmärrettävä.
 
Ryhtiliike 2
Pääsiäisen aikaan on talkooporukka siivonnut kaikenmaailman jätteitä kenttäalueelta. Miten kummassa ne talven aikana niin kovin aina lisääntyvätkin? Iso kiitos talkoolaisille! Siivoushommat jatkuvat ensi viikonloppuna: la 22.4. siivotaan hallit turhasta roinasta Aku Jaakkolan johdolla.
Hälytys tulee aika kireällä aikataululla, mutta jos kaarivälien vuokraajat ehtivät merkitä oman paikkansa hallissa, niin se helpottaa raivausryhmän työtä. Mikäli merkkaushommiin ei vaan ehdi, niin ole yhteydessä office(at)rayskala.fi-osoitteeseen aiheen tiimoilta.
 
Jannen kisat 2017
Jannen kisat palautetaan alkuperäiseen muotoonsa, eli harjoituskilpailuksi. Koska kaikki haluavat lentää Jannen kisat, niin ohjelmassa tulee olemaan kaksi luokkaa: Jannen kisa-luokka ja Kuuma ryhmä. Jannen kisa-luokan tehtävät on suunnattu enemmän kokemattomille kilpailijoille ja ei-niin-viimeisen-päälle-loistoikkaille kisakoneille. Kuuma ryhmä tulee saamaan omat tehtävänsä, jotka tarjoavat jo hieman haasteita osaavimmille piloteille. Kisaorganisaatiossa on vielä tilaa, kokemattomammillekin kilpailunjärjestäjille.
Ilmoittautuminen on avattu: http://www.rayskala.fi/jannenkisat/tiedostot
 
Matias Viitasen muistorahasto
Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö tukee nuoria (alle 25v) Jannen kisoihin osallistuvia purjelentäjiä maksamalla suoraan suurimman osan osallistumismaksusta. Räyskälä-Säätiö tukee niin ikään Jannen kisoissa nuorten purjelentäjien kilpauraa edullisemmilla kisahinauksilla.
 
Lomaviikko
Lomailen pääsiäisen jälkeisen viikon (16). Puhelimeeni vastailee loman ajan kaima Lehtisen Mari. Mari L vastaa myös sähköposteihin Räyskälän office.fi-osoitteesta ja on paikalla Räyskälässä ko viikon aikana ti-to mm mahdollisia lippuostoksia varten.
 

-mari-