Postia Räyskälästä 3/2018

12.5.2018

Tervehdys Räyskälästä,

Mitä ihmettä? Aurinko on hellinyt ilmailijoita ja purjelentosäätkin ovat olleet kohtalaiset jo monta päivää! Voisiko tässä olla jo pienenpieni lupaus siitä, että saisimme sellaisen ilmailukesän kuin todellakin ansaitsemme: Loistavan.
Ensimmäinen peruskurssi on valmistumaisillaan ja kakkoskurssi käynnistyy heti Mastersien jälkeen. Kolmoskurssi on laitettu kalenteriin Jannen kisojen perään. Molemmat kesän kurssit lennetään leirimuotoisina. Kursseilla on vielä tilaa, joten oppilashankintaan voi kaikki panostaa.

Hallintoneuvoston kevätkokous 16.5.
Hallintoneuvostossa käynnistyy uusi kolmivuotiskausi. Kutsut uusille edustajille on lähetetty hyvissä ajoin, joten toivon näkeväni paikalla runsaan osallistujamäärän. Kevään kokouksessa on hallintoneuvoston puheenjohtajien valinnan lisäksi pääosin informatiivisia asioita, joten ajattelimme nostaa keskusteluun yhden yleisluontoisemman asian:
Viihtyisyys on jokaisen vapaa-ajan keskuksen toiminnan ytimessä. Taistelussa ihmisten vähäisestä vapaa-ajasta on kaikkien toimijoiden tarkasteltava toimintaansa myös tältä kannalta.

Hallintoneuvoston tärkein tehtävä hallituksen valinnan lisäksi, on toimia välineenä keskustelulle sekä tiedonsiirrolle kentän käyttäjien, kuntien ja yhteistyökumppanien suuntaan. Käynnistetään tässä kokouksessa keskustelu viihtyisyydestä ja sen kehittämisestä. Keskustelua varten pyydämme kaikki edustajia pitämään silmät ja korvat auki, sekä haastattelemaan kentänkäyttäjiä heidän näkemyksistään tästä aiheesta. Pyydämme myös kentänkäyttäjiä olemaan omatoimisia ja ottamaan asioita puheeksi hallintoneuvoston edustajien kanssa.


Saunat
Saunoilla siirryttiin kesä-aikaan. Molemmat saunat lämpiävät ja saunavuorothan menevät seuraavasti:
Isolla saunalla:  naiset klo 18-20, miehet klo 20-22 ja Pikku saunalla: miehet klo 18-20, naiset klo 20-22

RC-kopterien leiri 18.-20.5.
Isot RC-kopterit tulevat Räyskälään pitämään kevätleiriään. Luvassa on siis hienoa katseltavaa kaikille. Kopterien lennätysalue määritetään Lyhdyn toimesta päivittäin lentokäytössä olevan kiitotiesuunnan mukaan. Lennätys tapahtuu joko ”12:n Särkkärin päädyssä” tai ”08:n Lentolaakson päädyssä”. Olemme myös keskustelleet hetkellisestä lennättämisestä Kuppilan edessä. Lyhty kertoo ilmailijoille tarkemmat speksit aamuisissa (klo 09.30) briefingeissä. Kopterilennättäjät majoittuvat motellissa ja vaunualueella, joten myös saunoilla pääsee kyselemään lennättämisen saloista.

Matkalentoleiri 21.-27.5.
Vesis Openin valitettavan peruuntumisen osittaisena korvaajana järjestämme Räyskälässä matkalentoviikon. Paikalla on osaamista säissä, tehtävänannossa ja tuloslaskennassa. Aamubriefingin yhteydessä käydään säät läpi, annetaan tehtävä ja illemmalla lasketaan tulokset. 
Kyseessä ei ole kilpailu, joten ilmoittautua ei tarvitse ja osallistua voi niinä päivinä kuin sopivaksi kokee. Myöskään osallistumismaksua ei ole. Hinaukset tehdään normilipuilla 500 metriin.
Nyt on hyvä tilaisuus hioa itsensä kisakuntoon kesän koitoksia silmälläpitäen!

Räyskälä Masters 9.-14.6.
Jälleen on Räyskälän vuoro järjestää purjelennon Masters-kilpailu. Vuorovuosin Ruotsin Uppsalan kanssa pidettävä kisa on saavuttanut hyvän suosion ja joka vuosi osallistujajoukko kansainvälistyy lisää. Kilpailun konsepti siis toimii.
Mastersin yhteydessä kilpaillaan myös Suomenmestaruuksista kolmessa luokassa: Avoimen-, Racing- ja Kerholuokan mestaruuksiin on ottamishalukkuutensa ilmoittanut runsas joukko kovia kisapilotteja.

Hinauslippujen päivitys toukokuun aikana
Viimevuotiset liput vaihdetaan toukokuun aikana tämänvuotisiin. Hinauskoneisiin viime vuoden mallit eivät enää kelpaa. Lippuja saa vaihdettua joko minun tai Lyhdyn kanssa.

Ilmaillaan ihmiset! -mari-