Räyskälä-Säätiön tiedote 11/2017

19.12.2017

Tervehdys Räyskälästä,

Joulu ja vuodenvaihde lähestyvät ja tuovat perimätiedon mukaan kevään jälleen askelta lähemmäksi. Räyskälässä on saatu mukavasti lunta tuomaan muuten niin pimeälle kankaalle valkeutta ja valoa.
Katja sai web-kameroiden kuvat jälleen välittymään nettisivuillemme. Olipa hienoa havaita, kuinka moni näitä kuvia arvostaa ja katselee jopa päivittäin. Kyselyitä kuvien toimimattomuudesta tuli todella paljon. Kiitos Katja!

Vuoden 2018 hinnasto

Hallitus päätti ensi vuoden hinnaston, jossa on muutama huomionarvoinen muutoskohta:

 • Hinauslippupaketti poistui valikoimasta. 2017 nippulipuilla saa ostettua 2018 normaalilippuja hinnanarvonsa mukaisesti.
 • Hinauslipun hinta muuttui kummalliseen suuntaan. Vuonna 2018 hinauslippu 500 metriin Räyskälässä maksaa enää 35 euroa! Hinauslipun hintaa ei ole korotettu neljään vuoteen ja nyt kun hintaan puututtiin, niin sitä alennettiin.  Hinnan korottamattomuuden ja nyt tapahtuneen alentamisen on mahdollistanut se, että Räyskälässä hinataan edelleen kohtuullisen paljon. Mitä enemmän hinataan, sen pienemmäksi jää kiinteiden ja korjauskustannusten osuus yhtä lippua kohden.
 • Kesäleiriytymishinta poistui epämääräisyytensä (1-3 kk) vuoksi. Tilalle tuli selkeä kuukausihinta.
 • Tilaussaunojen hinnoittelu jaettiin kesä ja talviaikaisiksi.
 • Kaikkia moottorikoneita ja itsestarttaavia purjekoneita koskeva laskeutumis- ja lähtömaksu muutettiin pilottikohtaisesta konekohtaiseksi. Konekohtainen vuosihinta on 250 euroa.
 • Alakerran tilankäyttömaksuihin lisättiin viikkohinta 180 euroa, joka on huomattavasti edullisempi kuin viikko vuorokausihinnalla (273 eur).
 • Alakerran kaappien paikat maksavat nyt saman verran kuin hallien kaarivälit, eli 55 euroa/v. Laittakaa selkeä kerhon/kaapin omistajan tunnus kaappeihin, niin laskutus sujuu liukkaammin.
 • Traktorityötä saa nyt ostaa! Traktorityötunti, johon kuuluu tarvittaessa Maurin työpanos maksaa 50 euroa/tunti, minimiveloituksen ollessa 30 min. Traktorissa on laskutusta varten käytönseurantavihko.

  Muissa hinnaston kohdissa tapahtui maltillisia (1-9 eur) hintojen pyöristämisiä. Hinnasto ilmestyy rayskala.fi sivulle lähipäivinä.

Hallintoneuvoston syyskokous

Hallintoneuvosto valitsi erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle uudet. Erovuorossa olivat Ilkka Jahkonen, Esko Lehtonen ja Riikka Marjamaa. Hallituksessa jatkavat Ilkka Jahkonen ja Esko Lehtonen. Uutena jäsenenä aloittaa Lauri Kangas. Onnea valituille!

Hallintoneuvosto kokoontui viimeistä kertaa kolmivuotisella kaudellaan. Uusien hallintoneuvoston edustajien kyselyt lähtevät paikkoihin oikeutetuille tahoille tammi-helmikuun aikana. Valitkaa hallintoneuvoston jäsenet niin, että valitut henkilöt ymmärtävät kokouksiin saapumisen merkityksellisyyden. Uuden säätiölain mukaan myös meillä tulee hallintoneuvostosta olla yli puolet paikalla, että kokous on päätösvaltainen. Hallintoneuvosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa (toukokuu ja joulukuu), joten tähän sitoutuminen ei ole ylitsepääsemättömän vaativaa. Paikat voi myös jättää täyttämättä, jos sitoutuvia ehdokkaita ei ole.

Uutta vuotta porukalla Räyskälässä?

Vaihdetaan porukalla vuotta Räyskälässä, rennosti ja hyvällä fiiliksellä. Sauna on kuumana ja pikkuluokka on käytettävissä yhteiseen oleskeluun ja seurusteluun. Mukaan voi ottaa jotakin naposteltavaa jaettavaksi yhteiseen pöytään, raketteja ja tinoja. Motellissa pääsee halutessaan yöpymään edullisesti, kysäise lisää: mari.heikkila(at)rayskala.fi.

Lyhty

Edellisvuosien tapaan Räyskälä-Säätiö hakee palvelukseensa kesä-ajaksi lentopuolen yleishenkilöä eli LYHTYÄ. Hakijalta edellytetään mm. voimassaolevaa purjelennon opettajan kelpuutusta. Toimenkuvaa ja toimiaikaa voidaan jossain määrin räätälöidä. Pääpiirteissään työnkuvaan kuuluu mm.

 • koordinoida lentotoimintaa eri harrasteilmailulajien kesk
 • lentää purjelennon tarkastus-, koulutus- ja tutustumislentoja
 • suunnitella ja toimittaa ilmailukeskuksen aamubriefing
 • hallinnoida Säätiön purjelentokoneiden varauksia ja seurata ko koneiden käyttöä ja kuntoa.
 • koordinoida ilmailukeskuksen tapahtumia ja varauksia yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa

Lisäksi työtehtäviin voi kuulua myös muita, Ilmailukeskuksen päivittäiseen toimintaan liittyviä töitä. Säännöllistä työaikaa ei ole. Lyhdyn koko työrupeama on n 4 kuukautta.
Ensi kesänä tehtävä on myös mahdollista jakaa kahdelle henkilölle, joista toisena toimisi jo Lyhty-osaamista omaava henkilö.

Kysy lisätietoja/lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi mari.heikkila at rayskala.fi 1.3.2018 mennessä.

Office out of office

Office-postilaatikko viettää ansaittua joululomaa ajalla 22.12.2017 – 1.1.2018. Majoitusvarauksissa ja kiireisissä, vastausta vaativissa toimistoasioissa ko ajankohtana palvelee osoite mari.heikkila(at)rayskala.fi.

Joulun ja uudenvuoden sauna-ajoissa muutoksia:

 • Jouluaattona ei ole erikseen avantosaunaa, mutta jos leirialueen asukkaat haluavat joulusaunoa Räyskälässä, niin olkaa yhteydessä Mauriin etukäteen.
 • Uudenvuoden aattona 31.12. ei ole erikseen avantosaunaa, saunavuorot: naiset klo 15-17, miehet klo 17-19.
 • Uudenvuodenpäivänä ma 1.1.2018 avantosauna klo 16-19.

 

Vauhdikkaita lentohaaveita ja tomeria ensi kauden suunnitelmia! -mari-